25 mei. Voorjaarsbijeenkomst VKCR

Start datum: 05/03/18

Eind datum: 25/05/18

Op vrijdag 25 mei 2018 zal de voorjaarsbijeenkomst (tevens algemene ledenvergadering) van de Vereniging Kunst Cultuur Recht plaatsvinden.

Het onderwerp van de bijeenkomst is:
“Literatuur en rechtsstaat, an ill assorted couple?”

Wat is de betekenis van de literatuur voor de rechtsstaat? Kan zij traditionele theorieën over de rechtsstaat, zoals die van het sociaal contract, op een zinvolle manier ter discussie stellen? Is literatuur een steun voor de rechtsstaat of kan zij ook een bedreiging zijn, bijvoorbeeld doordat zij inbreuk maakt op grondrechten, zoals de privacy? Helpt literatuur bij het creëren van de ervaring van een collectief gedeelde geschiedenis en hoe is dat van belang voor de rechtsstaat? De sprekers zullen zich met deze en soortgelijke vragen bezighouden.

De sprekers zijn:
Claudia Bouteligier, docent-onderzoeker aan het Instituut voor Metajuridica, Universiteit Leiden;
Ulli Jessurun d’Oliveira, publicist en emeritus-hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam;
Frans Willem Korsten, universitair hoofddocent literatuurwetenschap aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden, en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus School of History, Culture and Communication in Rotterdam.

Tijdstip:         15:45 tot 18:15 uur
Locatie:          OBA (openbare bibliotheek),
Oosterdokskade 143
1011 DL te Amsterdam