top of page

VOOR WIE

De VKCR stelt zich tot doel te fungeren als een forum voor een ieder die zich bezighoudt met, of geïnteresseerd is in, vragen rond het snijvlak van kunst, cultuur en recht.

 

Het lidmaatschap staat open voor juristen en niet-juristen.

 

De vereniging moedigt ook geïnteresseerde studenten aan om lid te worden. Voor studenten geldt een lagere contributie. Meer informatie over het lidmaatschap staat hier.

Twee keer per jaar – in het voorjaar en najaar – wordt er een inhoudelijke bijeenkomst georganiseerd waar alle leden voor worden uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst wordt door een aantal sprekers een actueel onderwerp op het gebied van kunst, cultuur en recht besproken. Aansluitend is er een borrel; de ideale gelegenheid om collega’s uit het veld te spreken en nieuwe contacten op te doen. De bijeenkomsten vinden altijd in Amsterdam plaats op een sprekende locatie. De toegang is voor leden gratis.

David.jpg

De vereniging roept bij gelegenheid ook ad hoc studiecommissies in het leven die onderzoek doen naar onderwerpen die naar aanleiding van een bijeenkomst om verdieping vragen. Soms komt daar een publicatie uit voort.

VERSCHENEN BOEKEN ZIJN:
Kunst onder de hamer, juridische aspecten van veilingkoop
René Klomp, Tjeerd Schiphof e.a.
Nederlandstalig | Paperback, 144 blz. | Boom Juridische Uitgevers | 2009 | EAN: 9789089742094

bottom of page