top of page
  • Sakshi Singla

Voorjaarsbijeenkomst 2016

De voorjaarsbijeenkomst 2016 (tevens algemene ledenvergadering) van de Vereniging Kunst Cultuur Recht vindt plaats op vrijdag 13 mei 2016 vanaf 15.45 uur tot 18.15 uur in het auditorium van het Van Gogh Museum, Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam.


In verband met de toegangseisen van het Van Gogh Museum verzoeken wij u om u voor deze bijeenkomst aan te melden. Zie verder hieronder.


Het thema van de bijeenkomst is:


Verzekering van exposities

Voor de vitaliteit van musea, klein en groot, is de mobiliteit van individuele objecten en collecties van cruciaal belang. Mobiliteit stelt musea in staat tentoonstellingen te organiseren die de betekenis en reikwijdte van de eigen collectie aanvullen, accentueren en overstijgen. Daardoor kunnen musea een veel groter publiek bereiken dan anders het geval zou zijn. Uitleen van delen van de collectie is voor sommige musea bovendien een serieuze bron van inkomsten.


Het verplaatsen van museale objecten brengt risico’s met zich. Gelet op de soms grote economische waarde van culturele objecten, is verzekering van die risico’s meestal gewenst. Maar verzekering is duur en ingewikkeld. Tijdens deze bijeenkomst praten vertegenwoordigers uit de museumwereld, de wetenschap en de verzekeringsbranche u bij over de huidige stand van zaken.


De sprekers zijn:

Rinus Vonhof – adjunct-directeur Kröller-Müller Museum

Han Wansink – emeritus-hoogleraar verzekeringsrecht Erasmus Universiteit

Cees Kortleve – voorheen AON Artscope, thans consultant bij CK Consultancy

PROGRAMMA:


Vanaf 15:15–15:45 uur Inloop

15:45 uur Algemene Ledenvergadering

16:00 uur Inleidingen over het thema “Verzekering van exposities” en discussie

17:15 – 18.15 uur Borrel

U dient zich voor deze bijeenkomst per email aan te melden op adres: paul.loeb@nautadutilh.com. Wij verzoeken u dat uiterlijk 6 mei 2016 te doen.


Een print van deze email of het tonen van deze email op het scherm van uw telefoon of tablet is nodig om toegang tot de bijeenkomst te verkrijgen.


NB het Van Gogh Museum is op 13 mei van 9.00 uur tot 22.00 uur open. Dit is dus een mooie gelegenheid om het museum vooraf of na afloop van de bijeenkomst te bezoeken (onder meer voor de tentoonstelling ‘Lichte zeden’). U dient dan over een toegangskaart te beschikken. Het museum raadt u stellig aan om toegangskaarten tevoren via internet te bestellen op https://tickets.vangoghmuseum.nl, zodat u niet in de rij hoeft te staan. Houders van de Museumkaart en de Rembrandtkaart hebben gratis toegang, maar ook zij moeten tickets via internet bestellen om de rij te vermijden.

46 views0 comments

Recent Posts

See All

Najaarsbijeenkomst 18 november: De erfgoedwet

Op 18 november is de najaarsbijeenkomst van de Vereniging Kunst Cultuur Recht. Met als thema: De nieuwe Erfgoedwet. Hoe pakt de visie van de wetgever uit in de praktijk? Zijn cultuurgoederen voldoende

Ledenvergadering 2 juni

Op vrijdag 2 juni 2017 zal de voorjaarsbijeenkomst (tevens algemene ledenvergadering) van de vereniging plaatsvinden. Het onderwerp van de bijeenkomst is 'Governance in Cultuur en de nieuwe Wet bestuu

Comments


bottom of page